Bestaat er een zeer flexibel voegmiddel voor natte douchewanden?

Situatie; in de douchwanden zitten in voegen kleine scheurtjes die evenwijdig aan de tegels lopen. Het ziet er naar uit dat de voegen loslaten van de zijkant van de wandtegels. Hierdoor kan water binnendringen. De houten ondergrond, tegels en voegmiddel zijn destijds in 2008 volgens de gangbare voorschriften aangebracht en behandeld tijdens de verbouwing van de badkamer.

Het betreft een houtskeletbouw woning, voorzien van houten wanden, vloer en plafond. Alleen de badkamervloer is van beton. In Scandinavië, waar heel veel huizen van hout zijn, zijn veel doucheruimten c.q. wanden bekleed met een soort vloerbedekking (Novilon / vinyl o.i.d.). Je ziet veelal de vloer overgaan in de douchewand, om zo vochtproblemen te voorkomen. Vind een dergelijk oplossing niet fraai.

Vraag; is er een zeer flexibel voegmiddel die de werking van het hout t.o.v. de tegels kan opvangen? Is er wellicht een andere methode om in deze douchewanden te voegen?

Dank voor de reacties!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt zeer goede flexibele waterdichte voegen. Hiervoor moet je echter naar een specialist. De grote bouwmarkten hebben deze kennis vaak niet in huis. Zelf heb ik ooit tegels gelegd op een houten vloer waar behoorlijk veel speling in zat. Als je over de vloer liep voelde je de vloer bewegen. De voegen hebben het zeker 10 jaar volgehouden. Let op dat je een flexibele wd voeg neemt.

In principe zou de werking minimaal moeten zijn na een lange tijd, persoonlojk zou ik voor een flexibele waterafstotende kit kiezen in iedere bouwmarkt te koop in diverse ral kleuren. Nadeel is dat je voegen goed uitgefreesd droog en schoon moeten zijn voor een hoed resultaat en dat is voor de leek erg lastig. Succes

Hornbach heeft flexibel voegmiddel in hun assoritment

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100