geluid binnen in kist houden heb ik dan geluidsabsorptie of geluidsisolatie nog ?

Hallo,
Ik heb een kast/kist met daarin een compressor,
Nu wil ik hier een laag isolatie in aanbrengen alleen nu vind ik de 2 termen absorptie en isolatie,

een paar voorbeelden die ik via internet heb begrepen:
isolatie: dubbelglas, beton
absorptie : tapijt, gordijnen.


Welke van de 2 heb ik nou nodig om het geluid zo veel mogelijk te verminderen buiten die kast/kist.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Absorptie in dit geval. Isolatie is meer voor ' los' geluid dat door een ruimte echoot en waarvan je wilt dat het in die ruimte blijft en niet door alle muren en ramen naar buiten giert. Dus als je je compressor gewoon wilt gebruiken en liever niet hebt dat de buurt het hoort, kun je zaken als dubbel glas en zwevende vloeren en voorzetwanden overwegen Maar door het inpakken van de compressor zelf, vang je ongetwijfeld een hoop meer geluid af. (Trillingen absorberen zodat ze zich niet door de lucht kunnen voortplanten). Uiteraard daarbij wel zorgen dat het apparaat nog gewoon lucht kan aanzuigen en zijn warmte kwijt kan !!

Wat dacht je van beiden? Over het algemeen is de 'box in box' principe de beste methode om geluid binnen of buiten te houden. Dus je plaatst een de compressor in een afgesloten doos(van hout o.i.d) en bekleedt dit met geluid absorberende schuimlaag, en die plaats je in een iets (2 cm speling rondom)grotere doos(van hout o.i.d) waarvan de binnenste doos op zo'n min mogelijk punten rust in de grote doos. (rubberen staanders / afstandhouders) tussen de kieren van beide dozen vul je losjes met steenwol/glaswol.

aan de buitenkant van de kist heb je massa nodig, harde materialen: multiplex, beton, .... . aan de binnenkant moet je zorgen voor absorptie, bijvoorbeeld steenwol en glaswol. beginnen bij het begin. plaats de kist op en rubber mat van ongeveer 3 cm, vervolgens pak je de kist rondom in met een laag bitumen dakbedekking, daarna nog een laag multiplex maar zorg ervoor dat je alles verlijmd, geen aanhechting aan de binnenkast (gebruik hiervoor polymax of tec7). binnenkant: wanden en plafond bekleden met steenwol (hier de beste oplossing) indien mogelijk een dwarsdoorgesnede (voor geluidsabsorptie is het beter om isolatiemateriaal dwars te gebruiken) isolatieplaat van 10 cm bij 10 cm (eveneens verlijmen). op de vloer wederom een rubber mat waar je de compressor op zet (dus rubber vloer rubber).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100