Hoe herstel ik een teakhouten tafel?

Ik heb een teakhouten tafel uit 1965 (nog van mijn ouders geweest). Deze tafel is nu in gebruik als werktafel - de computer staat erop. Er is jarenlang niets aan gebeurd.

Nu is de tafel donker geworden op de plekken waar mijn handen meestal rusten. Verder zie je kleurverschillen van de voorwerpen die jarenlang op dezelfde plekken hebben gestaan.

Hoe kan ik deze tafel het beste behandelen om hem er weer mooi uit te laten zien? Hoe zorg ik dat hij daarna ook mooi blijft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het beste is schuren en teakolie erop smeren. Voor daarna steeds weer in de teakolie zetten. Toegevoegd na 1 minuut: Wat ikzelf doe is onderzetters en place-mats gebruiken om nieuwe ellende te voorkomen.

Als er oude laklagen of beits op zit ,kun je het beste een afbijtmiddel gebruiken. Scheelt een hoop geschuur. Na het afbijten de tafel licht opschuren en behandelen met b.v antiekbijts of olie. Dat geeft de tafel zijn natuurlijke uitstraling terug. Als er dan vlekken of krassen op komen, dan is dat eerder charmant dan storend.

Schuurmachine erop met grof schuurpapier om die vlekken eruit te krijgen. Daarna met fijn schuurpapier en afnemen met een vochtige doek met een beetje terpentine. Als je de tafel echt goed wilt beschermen kan je er natuurlijk bootlak op smeren. Indien je de vlekken er niet uitkrijgt dan zou ik het eerst met teakolie proberen, maar dan moet je dat wel diverse keren achter elkaar doen. Bij gebruik altijd placemats en onderzetters gebruiken.

Ik heb net een teaken tafel gekocht. Deze is obehandeld en er zaten ongelofelijke lelijke vlekken ed op. Door het oppoetsen met groene zeep is de tafel weer als nieuw geworden!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100