Hoe een houten vloer schuren?

We hebben boven alles eruit gegooid en hebben een hele mooie en goede houten vloer, enkel schuren en inolieën zal volstaan.
Doen we dit het best wanneer er nog geen muren staan?
Mag je schuren en gewoon verder werken zonder te bewerken en daarna wanneer alles klaar is inolieën? Of moet er daarna opnieuw geschuurd worden?
Hoelang moet je wachten voordat je er op mag lopen na het olieën?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik zou eerst het voorwerk voor de muren doen, dan de vloeren schuren en olieën, en dan de afwerking van de muren (sauzen/behangen) als de vloer weer beloopbaar is.

Het is natuurlijk handig als je eerst de vloer zou schuren, geen hoeken en wanden, je kunt dus snel meters maken. Ik zou dat in dit geval wel doen, zo te zien is het een oudere woning / vloer en de bovenlaag zal wel redelijk vuil zijn, dan zou ik de rest van de verbouwing afmaken, tijdens het plaatsen van de wanden en andere klussen kan de vloer weer beschadigen. De beschadigingen en vlekken kun je achteraf weghalen / schuren en als laatste pas de vloer in de olie. Op deze manier kun je het grove werk machinaal doen. Is de vloer wel schoon en redelijk vlak zou ik het schuurwerk als laatste doen. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100