Hoe ga ik deze deurpost exact horizontaal afzagen?

De onderkant van deze deurpost is rot. Ik wil de deze horizontaal afzagen boven de rot. Daar vervolgens een nieuw stuk hout inzetten. Maar hoe ga ik dit exact horizontaal afzagen zodat het nieuwe hout genoeg contactvlak met het oude zal hebben om goed vast te plakken? Ik heb hiervoor geen machines.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Recht stuk ijzer langs de zaag lijn klemmen. Met een houtzaag er vlak langs zagen. Succes.

Vroeger werd zoiets schuin afgezaagd en het nieuwe stuk dus ook in de zelfde schuinte dan kun je er nl een paar schroeven in draaien om het aan elkaar te bevestingen

Bronnen:
http://www.joostdevree.nl/shtmls/aanscherven.shtml

Schuin afzagen een behoorlijk stuk boven de houtrot, leg het afgezaagde stuk op je nieuwe balk / kozijndeel en teken de schuinte af, houd er rekening mee dat je een paar mm. kwijt bent door je zaagsnede. Zo heb je altijd de zelfde schuinte en een groter contactvlak om te lijmen. Zelf zou ik liever de hele lengte vervangen, of zelfs het hele kozijn, is sterker. E.e.a. afhankelijk of je de deur vaak gebruikt. Toegevoegd na 8 minuten: Nog even op je foto gekeken en zie dat een scharnier ook op het nieuwe deel komt, reden temeer om de hele lengte te vervangen omdat er behoorlijke krachten op het scharnier (dus het nieuwe deel) komen.

Schuin afzagen, nieuw stuk maken, en lijmen.Om zeker te zijn dat alles stevig zit kan je extra bevestigen aan de muur. d.m.v. vijzen, of montage kit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100