Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is het verstandig om grondverf te gebruiken?

Ik ga mijn geluidskist zwart spuiten. De kist is gemaakt van triplex hout (populier), is het verstandig om eerst even een laagje grondverf er overheen te doe ?

BVD

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
1.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Ja, het triplex zal anders veel van de dure spuitverf opzuigen/ opnemen
Met grondverf heb je het daarna wellicht in 1 x dekkend, terwijl je anders wellicht een paar lagen moet spuiten, met kans op vlekken.
(Lees meer...)
Frimu2
9 jaar geleden
Ja is verstandiger maar niet echt nodig als je gaat spuiten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
ja, als je een mooi strak, dekkend resultaat wilt krijgen, moet je grondverf gebruiken. als je zonder grondverf gaat spuiten, zul je de structuur van het triplex goed blijven zien. het is dus maar net wat voor resultaat je wilt behalen.
(Lees meer...)
AlphaLimaSierra
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Ook grondverf heeft geen vullende werking. Wil je iedere structuur van het plaatmateriaal weg hebben, dan kan je beter kwast- of spuitplamuur gebruiken. Het scheelt overigens dat populier zeer weinig structuur van zichzelf heeft
een grondverf zorgt er voor dat de lak niet in het hout trekt en een betere hechting het is wel verstandig als je het zwart gaat spuiten de donkerste gronverf te nemen die je kunt vinden anders dekt het zwart niet meer
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding