Kan een afgelakte binnendeur (van binnen honingraat structuur) tegen een nacht in de regen staan?

Onze binnendeur heeft gisterennacht buiten gestaan in de regen en hagel. Hij ziet er zo op het eerste gezicht prima uit nog. Kan het zijn dat na verloop van tijd blijkt dat het vocht in de deur is getrokken? Met andere woorden, kunnen we beter nu gelijk een andere deur kopen of komt dit nog goed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee joh,voor 1 x is dat niet erg,als hij goed in de lak zit,en je hem goed hebt afgedroogd,kan je hem zo weer binnen plaatsen. Als hij kaal geweest was, dan had je een probleem gehad. Je voordeur staat toch ook altijd buiten,als alles maar goed in de lak staat is het prima.

Een binnendeur is van ander materiaal gemaakt dan een buitendeur. Dit materiaal kan slecht tegen water (zachter hout) Het probleem is dat een afgelakte deur vaak aan de boven en onderkant minder goed gelakt is. Het kan dus zijn dat er via die plekken wat vocht naar binnen is gekomen. Dat betekend niet meteen dat je deze deur kunt weggooien. Je moet er wel voor zorgen dat deze deur goed droogt en dat je hem (als hij niet alweer in de deuropening hangt) plat weg legt tijdens het drogen. Anders heb je heel snel een kromme deur. Al is het maar een millimeter, je deur sluit er minder goed door. Wellicht heb je geluk en is er niets aan de hand.

indien de deur voldoende afgelakt is (ook aan boven- en onderkant is het geen probleem) Goed afdrogen en verder langzaam laten drogen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100