Behang blijft loslaten aan de randen... iemand een tip?

Ik heb nu verschillende wanden behangen en verschillend behang gebruikt, maar één soort vliesbehang wat ik heb wil maar niet blijven plakken aan de randen. Ik heb al van alles geprobeerd maar het blijft steeds op plekken loslaten. Echt geen gezicht. Iemand een tip voordat ik van ellende alles er weer af haal en ander behang probeer? Misschien andere lijm gebruiken dan behanglijm of zoiets?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je zeker weet dat je voldoende lijm gebruikt hebt onder je behang. (wellicht het geval anders zat het ook halverwege los) kan het aan de ondergrond liggen. Ik zou de plekken waar het behang loslaat voorzichtig met een heel fijn schuurpapiertje schuren, dan een beetje behanglijm op de muren (als voorstrijk zeg maar) en vervolgens gewoon behangen zoals je gewend bent. Voor vliesbehang geldt sowieso speciale lijm (Perfax Roll-on of Perfax Gel) en de muur inlijmen. Dit moet zo dik gebeuren dat je erin kunt schrijven. En dan op de muur ong. 1,5 baan breed inlijmen, 1 baan plakken, weer 1,5e baan lijmen en 1 baan plakken enz enz. Let op met tocht !!! (om blaren en bellen te voorkomen)

Bronnen:
http://www.verfwebwinkel.nl/perfax-gel.html

Er is speciale behanglijm voor vliesbehang, daarmee zou het goed moeten blijven zitten als de muur waarop je het aanbrengt goed schoon, droog, vast, vlak en zonder vochtproblemen is.

Bronnen:
http://www.perfax.nl/new/nl/onzeproducten/...

Lijm voor glasvezelbehang.Niet goedkoop maar werkt als een tierelier.

Haal de nu losse randen wat naar voren en smeer de muur in met ouderwetse witte houtlijm iets verdunnen met water,laat alles een nacht drogen. En smeer daarna alle randen een keer in met wat verdunde houtlijm,laat even intrekken en daarna goed aan rollen met een droge verfroller of behangnadenroller Overtollige lijm weg halen met een vochtige theedoek Probeer eerst een klein randje voor de zekerheid! Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100