Hoe verwijder ik een schroef uit hardhout?

Hoi allemaal,
Ik probeer verschillende schroeven uit een hardhouten balk te verwijderen. Maar het lukt me niet. De schroeven zijn nieuw, dus daar ligt het niet aan. De schroeven zitten gewoon heel vast.
Ik heb geprobeerd ze met een 18v accuboormachine los te draaien. Dit lukt alleen met een paar schroeven die redelijk hoog zitten. Een paar kreeg ik er uit door de boormachine op klopstand te zetten, maar dan brak de schroef vaak in het midden en bleef dus alsnog vastzitten.
De balk mag ik niet compleet slopen. Ik kan wel een paar gaatjes om de schroef heen boren als dat nodig is.
Op het plaatje de soort schroef die is gebruikt.

Toegevoegd op 01 september 2018 02:12: omschrijving, afbeelding

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de je het hardhout intact wilt laten dan kan je ze uitboren of je kan hen uittrekken met een klauwhamer maar probeer eerst de schroef op druk te steken met dat bedoel ik dat je u schroef in een bepaalde positie steken dat de schroef goed gekneld zit

Geef eerst (met een hamer en drevel) een flinke klap op de kop van de schroef. Vaak is dat net genoeg om de schroef los te "schrikken".

Een beetje WD-40 erop spuiten, even laten inwerken. Als het hout nog geschilderd moet worden dan daarna wel schoonmaken, anders hecht je verf mss niet goed op die plek (bijv. met St Marc).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100