Lak witter/grijzer uitgevallen door mengen met terpentine. Wat nu?

Ik heb mijn tafel geverfd. Het frame gewoon met een gebroken witte lak, maar ik wilde het blad meer zoals een whitewash (zodat de nerven wat meer zichtbaar bleven). Nu kon ik nergens whitewash vinden die ongeveer dezelfde kleur had als mijn lak. Ik ben het internet op gedoken en toen vond ik ergens dat je ook je lak kunt verdunnen met terpentine ( 1 op 1) om een whitewash-effect te krijgen. Dit heb ik gedaan. Nu is alleen het feit dat het probleem dat ik wilde voorkomen (erg veel kleurverschil tussen blad en frame) nu toch heeft plaatsgevonden. Ik snap best dat door de verdunning de kleur van de ondergrond (onbehandeld eiken) ook wat naar voren komt, maar het blad lijkt nu bijna grijswit. Terwijl het frame gebroken wit is.

Wat is er fout gegaan? En heeft iemand enig idee hoe ik mijn blad weer wat meer gebroken wit kan krijgen zonder het weer compleet opnieuw te moeten schuren enzo? Is hier een was of lak of iets voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je kunt het blad overlakken met blanke zilvatane vloerlak met daarin een klein beetje wittelak dan dek je n.l. de hout kleur iets af Toegevoegd na 2 uur: JE ZULT ,WIL HET BLAD WITTER KRIJGEN CONCESSIE'S MOETEN DOEN ,SILVATANE IS EEN MOOIERE VLOERLAK DAN GLITSA, GEEFT EEN GOEDE BESCHERMING EN MOOIE GLANS

Bronnen:
a.m.landheer amlandheer@ziggo.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100