mijn voordeur moet je openen met de sleutel een kwartslag te draaien, maar soms met tot 4 keer ronddraaien, hoe komt dat?

altijd tot een kwartslag om de deur te openen, maar na mischien wel 100 keer moet de sleutel wel tot 4 keer omgedraaid worden om de deur te openen, hoe komt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat komt omdat je slot stuk is , op het moment dat je de sleutel meerdere keren moet ronddraaien neemt de sleutl de pal niet mee die de sperklink van de schoot naar achteren beweegt en draai je in feite alleen da sleutel en niet het binnenwerk rond van het slot.

Er zit aan de cilinder die in de deur zit een platte pen die in een sleuf van het slot valt. Het kan zijn dat deze een keer te ver doorgedraaid is. Dan is dat platte eind rond getrokken waardoor deze bijna geen grip meer heeft en af en toe in die sleuf valt.

Ik ken dit verschijnsel bij mijn keukendeur met een "hotelcylinder", dat is een cylinder, waarbij je aan de binnenkant een sleutel kunt laten zitten en toch buiten het slot kunt openen. Het probleem ontstond doordat de motor, die aan de binnenkant op de sleutel zat , de sleutel aandrukt. Dit, omdat het probleem er niet was, als ik de motor er van af haalde. De oplossing was, de binnenste sleutel aan de punt iets afvijlen, waardoor het mechanisme in de cylinder goed werkt en de buitenste sleutel het slot kan bedienen. Als je geen sleutel aan de binnenkant hebt, is de oorzaak mogelijk zoals al genoemd, slijtage.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100