Hoe kan ik wanden die voorzien zijn van structuurverf glad maken?

Hoi,
Ik heb wat wanden die voorzien zijn van structuurverf. Ik ga deze woning binnenkort verlaten. Echter vroeg de woningbouwvereniging om de muren 'behangklaar' op te leveren. Dwz. dat het glad moet zijn.

Mijn vraag is: Hoe krijg ik deze zo glad (mogelijk)?
Ik heb twee opties in mijn gedachte:
Met een bandschuurmachine glad schuren.
Oververven met dikke grondverf.

Zijn er nog andere mogelijkheden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Schuren is een optie. Afzuiging is noodzakelijk, anders loopt ook het schuurpapier veel te snel vol. http://www.kluswiki.nl/structuurverf-verwijderen Hier staan ook andere tips als het veel werk is: http://www.boels.nl/huren/houtbewerken/schuren/wand-plafondschuurmachine Je kan rustig wat testen, als niks lukt moet er toch wat overheen. Als je gaat huren, vragen of het apparaat er geschikt voor is, lukt het niet dan hoef je meestal niet te betalen. Toegevoegd na 5 minuten: beter plaatje http://www.borent.nl/materialen/details/behangen_schilderen_en_stofferen/diversen/plafond-_en_wandschuurmachine_230v

Laat de muur stucken, of misschien kun je dat zelf wel met wat hulp. Dan is hij echt behangklaar.

Heb je al eens geprobeerd om er met een spaan over te gaan, zodat je de structuur (de hoge deeltjes) er af haalt? (kan ook met een breed plamuurmes maar met spaan gaat sneller en minder last van steekputjes) Stucen kan misschien, de verf moet dan wel heel goed vast zitten anders valt het stucwerk er met verf en al af, ook moet het gips goed kunnen hechten op de verf. Afhankelijk van de verf (vettigheid) kan schuren lastig zijn, het schuurpapier zit binnen de kortste keren vol met plakkende verf. E.e.a. afhankelijk van hoe grof de structuur en wat voor soort verf het is.

Dat krijg je niet glad. Als je het zelf wil doen zal cyprocs platen het makkelijkste. Robby BB

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100