Kan ik een elektriciteitskabel met de kleuren zwart, groen en groen/geel gebruiken als verlenging tussen de kabel van de wasmachine en de schakelaar?

Aan de muur in de badkamer zit zo'n schakelaar met een touwtje. Hier zitten de nieuwe kleuren bruin, blauw en groen/geel aan bevestigd. Deze kleuren zitten ook in de kabel van de wasmachine. Net bij m'n vader een stuk kabel van zolder geplukt, 3 draadjes dus verder niet naar gekeken. Nu wil ik de boel aansluiten en zie ik dus dat er buiten de aardedraad andere kleuren inzitten, zwart en groen. Kan ik deze kabel wel gewoon als verlenging voor de kabel van mijn wasmachine gebruiken? (snoertje van de wasmachine haalt het helaas niet tot de schakelaar) Zo ja, welke kleur moet ik dan waar op aansluiten? Of krijg ik dan kortsluiting, want zover ik weet is een zwarte draad een schakeldraad..

Weet jij het antwoord?

/2500

het zal niet veel uitmaken zolang je groengeel als aarde gebruikt verder kan je vanaf dat punt echt niet meer vergissen al zou je ie die andere 2 verwisselen groen aanhouden als nul is wel de beste en zwart op de bruine het enige wat echt telt is dat de draden gelijke of dikkere in doorsnee zijn als ze dunner zijn dan zou ik toch iets ander nemen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100