Hoe haal je de mortel van oude tegels?

Ik heb wat mooie antieke vloertegels, en wil die hergebruiken. Maar er zitten nog brokken oude mortel aan de onderkant. Hoe kan ik die eraf halen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met een beiteltje en hamer de grove stukken eraf hakken, de rest haal je eraf met HG Limex. HG cement- & mortelresten verwijderaar (limex) verwijdert hardnekkige cementsluier en mortelresten van o.a. alle soorten poreuze en niet-poreuze tegels, plavuizen en niet-kalkhoudende natuursteensoorten, zoals Noorse leisteen, graniet en kwartsiet. Los een halve liter op in 5 liter water. Het oppervlak vooraf nat maken met schoon water en de gekozen oplossing aanbrengen met behulp van een doek. Schrob vervolgens het oppervlak goed met een schrobber of borstel. Enige minuten laten inwerken en aansluitend nog een keer goed schrobben. Hierna de oplossing van het oppervlak verwijderden met een doek en aansluitend de tegel goed afnemen met schoon water.

Grove stukken met een moniertang eraf breken. Daarna kleine stukjes met azijn bedrenken, effe wachten... pizza,... eh dan brokkelt het er zo af!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100