Kan je op een CV een batterij of accu aansluiten op zodat als je eens zonder stroom komt te zitten niet ook nog eens je verwarming verliest ?

Ooit ben ik door overgang stroom provider
fout in de administratie plots afgesloten met dikke naheffing natuurlijk :(
Maar niet alleen was ik stroom kwijt maar ook verwarming
gas was er wel.
maar CV deed het ook niet omdat er geen stroom was.
wil dat nooit weer meemaken.

Toegevoegd na 4 minuten:
en waarom zit dit eigenlijk niet standaard op een CV ketel ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat kan heel goed. Je moet dan zoeken naar een UPS. Een Uninteruptable Power Supply, zoals die bij computers heel gebruikelijk zijn. Daar zitten accu's in die 220 volt maken als de stroom uitvalt. Hoe groter, hoe langer die het uithoudt, en hoe duurder, uiteraard.

Niet echt de pomp van je verwarming verbruikt zo veel stroom dat een ups maar kort gaat werken,enals je door zo'n oorzaak van de stroom afgesloten word is dat eerder een kwestie van dagen dan van uren. Wat je wel kunt doen is een draagbaar stroomaggeraat huren of kopen waar je je cv ketel op aansluit in dergelijk gevallen,het kost je dan wel de brandstof maarje huis kun je in ieder geval verwarmen.Wel buiten zetten en starten ze lopen op brandstof en kunnen lekken of co uitstoten . Een andere mogelijkheid als je toe zou zijn aan een nieuwe ketel is een mini warmte kracht koppeling aanschaffen deze gebruikt gas om stroom op te wekken war je de pomp in geval van nood ook op kunt laten draaien. Door de stroom terug te leveren kun je een deel van de installatie terug verdienen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100