In welk(e) land(en) komt/komen deze raamuitzetter de Axaflex Classic (zie afbeelding) nog meer voor?

Ik ben deze alleen nog maar tegengekomen in Nederland. Ik ben in veel landen in Europa geweest en zag ze nergens, zelfs niet in België of Duitsland.

In welk land wordt die uberhaupt geproduceerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is geproduceerd in Brazilie en in Nederland vlot verkrijgbaar waarschijnlijk via een invoerder vanuit Suriname want in Europa is het nergens te koop.

Bronnen:
http://amerpages.com/eng/brasil/items/view...

Deze combi van Axa Stenman wordt in meerdere landen gemaakt in opdracht van Axa. Hoewel er meerdere kopieën van bestaan is dit het originele ontwerp van Axa zelf. De reden dat je ze in het buitenland niet of nauwelijks ziet is gelegen in het feit dat Nederland, als 1 van de weinige landen, buitendraaien ramen heeft. Dit heeft historisch te maken met de sterke zeewind die wij hier kennen, in combinatie met een vrij nat klimaat. Een buitendraaiend raam word door de wind dicht gedrukt en dus beter afgesloten, terwijl een binnen draaiend raam door de wind juist wordt opengedrukt. Met een beetje regenbui heb je het water dan naar binnen lopen. Waarom andere kustlanden met een zeeklimaat dit niet hebben is onbekend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100