hoe kan ik vermijden dat mijn keukenkraan telkens opnieuw terug loskomt?

Mijn keukenkraan is bevestigd op een houten aanrecht. Al meerdere keren heb ik de kraan goed vastgedraaid, ook mijn vriend (die veel meer kracht heeft) heeft hem al vastgedraaid.
maar enkele maanden later is de kraan telkens terug los. Nochtans stoten wij er niet tegen of zo (achter de kraan is een glazen scheidingswand, dus het zou zelfs niet kunnen om ertegen te stoten).
hoe krijg ik die kraan voor eens en altijd vast? het vastmaken is via een soort moer die je moet aandraaien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kraan komt steeds los doordat het houten aanrechtblad krimpt en dan weer uitzet. Het hout werkt dus onder invloed van vochtigheidsgraad en omgevingstemperatuur. De krimp ontstaat bij lage tot droge luchtvochtigheid en is maar enkele tienden van millimeters maar toch voldoende om de kraanschacht ietwat dunner te maken waardoor de kraan weer losstaat. Je kunt de schacht waardoor de kraandoorvoer heengaat opvullen met siliconenkit. Dit blijft elastisch, hecht zich aan de binnenkant van de schacht en omvat dan het doorvoerstuk van de kraan. Het laatste stukje schroefdraad kun je intapen met enkele windingen gastape waardoor de moer ongevoelig wordt voor loskomen door trillingen. Als de kraan op deze manier gemonteerd wordt kan ie niet meer vanzelf loskomen...

Als de moer en de draad waar de moer op zit van ijzer is zou je loctite kunnen gebruiken. Houd er dan wel rekening mee dat de moer ook echt niet meer los kan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100