Hoe kan ik een ruwe tegelvloer glad maken?

Vorig jaar hebben wij in ons nieuwe huis een hele mooie tegelvloer laten leggen. De vloer is een klein beetje ruw. Heel mooi om te zien alleen erg onhandig met kleine kinderen! Na een dag zitten er gaten in de broeken van het kruipen op de vloer. Ook de sokjes zijn dagelijks aan vervanging toe!!
Nu zijn wij dus opzoek naar een soort laag over de vloer waardoor je de tegels wel behoud, alleen dat het gladder wordt.
Weet iemand of dit bestaat?

Toegevoegd na 4 uur:
Ik heb even een foto van de vloer bijgevoegd. Als je op het plaatje klikt komt er een duidelijk foto.

Je zou zo op het eerste gezicht niet zeggen dat de vloer ruw is.

Toegevoegd na 4 uur:
Iemand ervaring met polyurethaan vloercoating?

Weet jij het antwoord?

/2500

dat is niet zo makkelijk en je zal daarom keuze moeten maken tussen de uitstekende gedeelten gelijk af te bikken op gelijke hoogte met de vloer ,of je egaliseerd de vloer en tegeld hem daarna opnieuw. egaliseer is vloeibaar na het aanmkaken met water en een beetje papperig als je dat over de vloer gooit zal de vloer alle oneffenheden opvullen.

Al maak je de vloer nog zo glad, slijtage van de kleren zal er blijven. De kinderen glijden dan door, minder slijtage per centimeter weliswaar, maar de weg wordt langer dus dat lijkt me geen oplossing. Wel kan je in de winkel opzetstuken kopen voor de knie-en. Ze zijn van leer, in meerdere kleuren en de stikgaatjes zijn in de regel al voorgeponst. Staat nog leuk en stoer ook. En is vast veel goedkoper dan een deklaag op die mooie vloer waarbij je je moet afvragen hoe zich dat houden gaat en het er nog weer afkan. En wat de sokken betreft: zelf geen ervaring mee nog maar er zijn tegenwoordig sokken gemaakt van bamboe in de handel. Die zijn volgens opgave van de fabrikanten zeer slijtvast (en hebben meer prettige eigenschappen). Sokken van geslagen hennep zijn ook sterk. Toegevoegd na 3 minuten: Nog een nadeel van zo een glad oppervlak: dat de kinderen zich gaan branden als ze doorglijden.

Vroeger al ,ging er over plavuizen en /of natuursteen tegels ,een laag oxaanolie, hoewel het olie heet, is het geen olie, maar eerder een soort transparante vernislaag. In openbare ruimtes waar veel mensen lopen zie je het nog steeds. Vroeger heb ik hier veel mee gewerkt, het gaat ook prima over hout en is volkomen kleurloos en blijft ook kleurloos! De eerste keer doe je drie lagen en daarna 1 x per jaar , het wordt dan spiegelglad en makkelijk te onderhouden, waarschijnlijk is het nog steeds in de handel. Ik kan het je zeer aanbevelen.

Je kunt de vloer laten greinen, maar of het er mooier op wordt ik betwijfel het.

Als je plavuizen gaat afschuren of bikken dan maak je de beschermlaag kapot. Aflakken of iets dergelijks zal de vloer spekglad maken. zeker als de vloer nat is. Informatie bij een goede speciaal zaak lijkt me verstandig.

Leg er een nieuwe laminaat vloer over heen van gemiddelde kwaliteit,je hebt meteen een heel ander gevoel in je nieuwe huis,na ,n jaar of wat als je uitgekeken bent of hij is niet mooi meer haal de vloer er uit en je hebt dan de oude vloertegels (lees nieuwe tegelvloer) weer terug en je kan weer jaren vooruit.

Zoals je van ed gehoord hebt is er wel een coating Mara dan zit je met problemen van kleurechtheid ed. Maar even buiten het gestelde raamwerk denkende dacht ik: Gebruik een kleed in de hoek van de kamer waar de kinderen vooral spelen. En natuurlijk moeten de kleinen gewoon sloffen aan in huis. Ben je volgens mij het grootste deel van je frustratie kwijt. En als de kinderen vallen is er geen pijn, en speelgoed dat valt blijft heel..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100