Hoe werkt een waterpomptang en waarom noemt men het een waterpomptang?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

een waterpomp tang bestaat -zoals alle tangen- uit twee tangdelen welke met een bout bij elkaar gehouden worden. Wat deze tang bijzonder maakt is dat de grootte van de bek aangepast kan worden: Een reeks metalen 'ribbels' die op de 2 delen zijn aangebracht maken het mogelijk de bek breder of smaller te maken. Door de hoek die in de bek angebracht is, past de bek precies om een zeskantige moer heen. En door de grootte van de bek te verstelen, past hij om verschillende groottes van moeren heen. Hierdoor is de waterpomptang ideaal bij het aansluiten van knelfittingen in de instalatie techniek. Waarschijnlijk komtdara ook de naam van daan.

De hefboom geeft de kracht en de verstelling van de bek geeft het gereedschap zijn handigheid... Het werd bij pijpfitters gebruikt... En die werken met waterpompen en waterleidingen... De flenzen en moeren werden aangedraaid met dit gereedschap, vandaar...

Om mee te werken aan waterpompen. Weinigen sleutelen aan waterpompen, niet iedereen is loodgieter. De tang is toch populair omdat je er zoveel mee kunt doen. De werking is net zoals elke andere tang, maar bij een waterpomptang kun je de afstand tussen de grijpijzers instellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100