Hoe moet ik plexi glas zagen?

met de slijptol smelt stinkt en plakt het en met een gewone zaag kom ik er niet door heen.
ik moet er nog 1 doen maar hoe is de beste manier?
snijen en breken gaat ook al fout.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet een zaag met fijne vertanding hebben. Eentje waarmee maar een stuk of 3-4 tanden tegelijk snijden. Met een grovere zaag, beschadig je de plaat. Een fijnere slibt dicht met zaagsel.

Ligt aan de dikte van de plaat, maar ik deed het altijd met een figuurzaag (moet je geen meters moeten zagen natuurlijk).

Met een decoupeerzaag of met een gloeidraad.!

Figuurzaag of een fijntandig decoupeerzaagje

Er zijn speciale mesje om plexiglas te snijden. Het heeft een scherpe omlaag gerichtte punt, waarmee je een kras in het plexiglas maakt, waarna je het zo kunt breken.

Met een scherp bouwmes diep inkrassen, aan beide kanten. Daarna klem je het plexiglas tussen twee platen hout (Langs de gekraste naad) en knak je in een vlotte beweging de plaat door langs de kras. Belangrijk is de plat echt diep in te krassen. Dus niet een dun lijntje zetten, aar een keer of 5 met kracht insnijden.

Met een zaag met een fijn zaagblad (bijv. een decoupeerzaag of een handzaag). Zorg dat de zaag scherp is. Als je begint met zaqen hou je de zaag bijna horizontaal over het plexiglas heen en begint rustigaan te zagen. Dit doe je door het zaagblad met je linkerhand te ondersteunen zodat je een goed begin aan de zaagsnede krijgt. Vervolgens zaag het plexiglas langzaam met lange halen door. Vooral niet te snel zagen anders gaat het glas plakken Als je veel moet zagen op tijd de zaag slijpen. Toegevoegd na 1 dag: Decoupeerzaag moet verstekzaag zijn, sorry voor mijn vergissing. Een decoupeerzaag zaagt te snel, dus niet gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100