Hoe geschilderd plafond mooi egaal krijgen?

Hallo, wij hebben ons gestucte plafond geschilderd met latex maar je ziet met bepaald licht banen en wat verdikkingen qua verf hoe krijgen we dit mooi egaal? Alvast bedankt voor antwoord(en)

Weet jij het antwoord?

/2500

Geschikte verf gebruiken, let daarbij op de term 'lange open tijd'

Wat je zou kunnen proberen is dat je het plafond met 2 man doet schilderen,een man doet langs de kanten besnijden (en dan niet te ver vooruit lopen) en de ander komt er achter aan met de grote roller, en dan de verf goed vet opzetten in de lengte en dan dwars weer oprollen,en dan niet meer aankomen. En zo verdeel je plafond in een aantal vakken. De meeste mensen rollen altijd veel te schraal,juist dan krijg je banen en bonte plekken. Als het plafond nog nooit is geschilderd en niet is voorgelijmd krijg je ook bont werk omdat de zuiging dan erg groot is.

Zeer nat werken, dus veel latex erop en snel werken. Zeker als het een grote ruimte is met twee of meer mensen werken, want je moet de banen over de volledige lengte of breedte afrollen. Als je nu echte onregelmatigheden ziet qua verdikkingen dan moet je misschien eerst gaan schuren. Daarna zou je ook aan spuiten kunnen denken, want met roller krijg je altijd een reliëf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100