Kan de draairichting van een opdekdeur in een metalen kozijn worden veranderd?

Het gaat hier om een binnendeur in metalen kozijnen met paumelle (denk ik) scharnieren. De draairichting zou moeten worden veranderd van rechts buitendraaiend naar links buitendraaiend.
Weet iemand of dit mogelijk is bij dit soort deuren/kozijnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij onze stalen kozijnen zit aan beide kanten een uitsparing voor de scharnieren. Dat is dus een eerste vereiste. Een tweede vereiste is dat de deur er ookvoor geschikt is. Onze deur valt in het kozijn en niet er deels op. bij ons kan het dus wel.

Nee. Dit is niet mogelijk. De plaats van de scharnieren in het kozijn kan niet veranderd worden. Je kan wel het gehele kozijn omdraaien, zodat de scharnieren aan de andere kant komen, maar dan draait de deur ipv naar buiten, naar binnen. Wil je de deur echt andersom laten draaien zul je en een ander kozijn en een andere deur moeten kopen.

Ja hoor dat kan wel, je moet de deur 180 graden draaien,dan aan de scharnierzijde 2 gaten boren van 7 mm de paumelle er in draaien,en aan de andere kant de sleuf maken voor het slot,deze kun je ook omdraaien. Toegevoegd na 3 minuten: Het hele kozijn er uithalen gaat niet,want deze is verankerd en daarna volgegoten met beton. Toegevoegd na 1 week: 180 graden draaien om de lengte as,dan wordt de onder de bovenkant,of die is volgegoten met beton kun je zo niet zien.ik kwam daar achter toen ik er mee aan de slag ging.1 keer maar doe het nooit weer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100