Kan een bokszak van 50 kilo,75 cm van een enkelsteensmuur gehangen worden?

De bokszak is 1.80 m hoog en moet 75 cm van de muur opgehangen worden,kan dat aan een enkelsteens gemetselde muur,stenen zijn 10 cm dik

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, zoals jij de vraag stelt kan het wel dus dan hebben we het over een enkelsteensmuur want een enkelsteensmuur (of steensmuur) heeft een dikte die gelijk is aan de strek ± 21 cm. En als je daar de goeie pluggen/bouten/chemische ankers voor gebruikt, dan kan je daar alles veilig aan ophangen. Maar in de uitleg van je vraag heb je het weer over stenen die 10 cm dik zijn. Maar dan zal je bedoelen dat je muur 10 cm dik is, en dat noemen we een halfsteensmuur. En als je dat bedoelt dan gaat het niet zonder voorzieningen. Dan kan je een dikke multiplex plaat aan de andere kant van de muur doen, zodat je bouten kan nemen die door de muur gaan. Dan word dat een geheel en verdeel je de krachten.

Tuurlijk kan dat, het plafond moet wel sterk genoeg zijn. En bedenk wel dat je er niet gemakkelijk omheen kan lopen. Maar verder kan je lekker los gaan op dat ding. Vooral nu, een enkel steens muur, zonder isolatie, dan wordt je alleen warm van een beetje aktie.

Aan het plafond of aan een beugel? Met een beugel krijg je behoorlijke hefboomeffecten, bij oude voegen trek je zo een steen uit de muur. Als het niet aan het plafond kan, dan kan je misschien (in een hoek) een balk van muur naar muur maken en hem daar aan hangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100