Als ik thuis de waterkranen open zet ruik ik sinds enkele weken een sterke algen/zeewiergeur. Wat is dit en hoe komt dat ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tap eens wat water af net na de watermeter en ruik eens of dit hetzelfde is. Zo ja contacteer de waterdienst. Zo niet moet u eens controleren of er in de huisinstallatie ergens dode stukken "dead end" zitten, dat zijn stukken leidingen die zelden of nooit gebruikt worden. Dat kan bv een leiding zijn die klaar ligt voor uitbreiding en een waterkraantje voor in de tuin of een annex gebouwtje. In deze stukken kan het water kapot gaan en het leidingwater contamineren. Als er zo leidingen zijn dan moet u die eens grondig doorspoelen en de slechte geur zal in dat geval verdwijnen.

Er vanuit gaande dat de waterkranen zijn aangesloten op het schone water van het waterleidingbedrijf moeten dat soort geurtjes uit de afvoer komen. Wellicht is de buis gebroken en staat er op een verborgen plekje een plas rioolwater. Een tweede mogelijkheid is dat er iets in de buis zit wat aan het rotten is. In dat geval zou ik de "zwanenhals" onder de wasbak eens los halen en deze goed schoon maken.

Is er misschien ook een regenwaterinstallatie aangesloten op je leidingen? Kan zijn dat er dan ergens een defect aanwezig is, bv een terugslagklep.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100