is het makkelijk om met gordijn een openhaard te verbergen?

mijn vriend en ik hebben vandaag een huisje bekeken, heel mooi en ruim, maar een bruine openhaard (we mogen hem niet verfen) in het midden van de kamer is het enige erge in de woonkamer, nu hebben wij het erover gehad, een kamerscherm is geen optie omdat je we de muur er boven ook moeten afschermen, nu dachten wij dus aan een gordijn ervoor plaatsen, maar is dat makkelijk omdat je met hoeken te maken hebt? zo ja, waar kun je deze railsen vinden?
alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een beetje gordijnenwinkel heeft genoeg rail-soorten in huis om elke hoek te nemen. Dus laat je adviseren, dan komen ze de boel opmeten en maken ze het voor je in orde. Zelf doen kan natuurlijk ook. Ik vraag me alleen af 1 - als je de open haard niet mag verven, mag je dan wel gaten boren in het plafond? 2 - ik denk dat een gordijn heel massief overkomt, heeft dat niet teveel invloed op de sfeer in de kamer? 3 nu de kamer nog helemaal leeg is valt die lelijke haard op, maar in een ingerichte kamer is het al een heel ander verhaal, denk ik. Kun je de open haard niet opleuken met kunstwerken, zijden bloemen, lekkere kussens zodat je tegen de afgeschermde opening van de haard kunt leunen? Zaag een paneel van mdf en doe daar een mooie poster van een Italiaans landschap op.

Je openhaard wegwerken met een gordijn is geen enkel probleem, ook de hoeken niet. Bochten voor gordijnrails zijn ook gewoon bij iedere bouwmarkt te koop. Maar eh...waarom zou je dat doen, mij lijkt een gordijn lelijker om naar te kijken dan die haard, het is misschien niet de mooiste maar een fijn haardvuur is heerlijk!

Bronnen:
http://www.gamma.com/doe-het-zelf/gordijne...
http://www.kwantum.nl/gordijnen/ophangsyst...

Rails is geen probleem, dat kun je bij een gordijnenwinkel (kwantum kan ook) wel vinden maar als je nu besluit om GEEN gebruik te maken van de open haar zou ik voor de stenen mdf bevestigen en dat gewoon wit verven. Dan zie je alleen de bruine stenen randen nog maar is het geheel niet geverfd en kun je dat ook weer makkelijk verwijderen. Het staat strak en wit! Het is alleen zo dat je de open haard dan waarschijnlijk niet meer kunt gebruiken maar je kunt er altijd gelpotten ofzo inzetten zodat je toch nog een vlammetje hebt.

Ik zou het huisje er niet voor laten schieten. Die gordijntruc vind ik iets uit de ouwe doos. Wordt alleen maar rommelig en stoffig, terwijl alles bij jullie fris en modern is. Ik zou er intrekken en voor die haard een plan ontwerpen terwijl je er in zit. Dat kan altijd nog. Als al je meubelen erin staan, kom je misschien op een ludiek idee. Je kunt onder al je vrienden een wedstrijd uitschrijven voor het beste idee en een fles wijn als prijs in het vooruitzicht stellen. Die fles moet dan natuurlijk gezamenlijk worden opgedronken de eerste keer dat de gerenoveerde haard wordt aangestoken. Veel plezier.

Wel makkelijk, niet mooi. Je vraagt ergens om tips: Dubbelzijdig tape en dunne houten platen kan ook. Die kan je in elke kleur verven. Niet het goedkoopste tape kopen. Zo hoef je nergens gaten in te maken. Dit kan alleen niet direct om de haard als ie aan staat. Je zou hier bijvoorbeeld metaal kunnen gebruiken met hittebestendige zwarte verf. De platen kunnen steunen op de randen dus het gewicht wordt door de haard of vloer gedragen. Je zou ook opzetstukken kunnen maken, die je over de onderste 2 gedeeltes zet. Die kunnen los staan en haal je weg als je de haard aan wilt hebben.

Plaats voor die bruine stenen of steenstrips zoals hier al werd geopperd wit plaatmateriaal zoals dun hout (triplex of zoiets) of desnoods gipsplaat en leg kussens op het onderste deel van die open haard dan creëer je zitplaatsen. Of zet er i.p.v. die kussens een fop openhaard neer op 220v dan heb je geen troep en is het toch huiselijk. Die stenen bedekken wordt altijd mooier dan schilderen en anders stop je in de open haard zelf toch gewoon een Tv of aquarium.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100