Welke verf is het beste te gebruiken op een poreuze vochtopnemende (betonnen) ondergrond?

Ik moet een buitenmuur verven die bestaat uit betonnen bouwblokken. Deze muur dient als opsluiting voor een hoge border en is dus vaak vochtig. Deze bouwblokken zijn hol en worden gevuld met gestabiliseerd zand.

Ik zat zelf te denken aan iets van Kalei. Zijn er ook nog andere verfsoorten die deze omstandigheden aan kunnen? of moet de ondergrond absoluut waterdicht gemaakt worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Onbehandeld beton kan goed geschilderd worden met een silicaat verf (mineraal verfsysteem). Mineraalverven bevatten kalk en kunnen daarom alkalisch zijn en kunnen niet of moeilijk op kleur gemaakt worden. Een minerale muurverf gaat een verbinding aan met de minerale ondergrond van het beton. Deze verbinding word ook wel verstening of kristallisatie genoemd. Door deze verstening word de muurverf onlosmakelijk verbonden met de ondergrond. De muurverf word als het ware een geheel met het beton en kan dus ook niet bladderen. Let er wel op dat ook de voorbehandeling moet gebeuren met een minerale primer. Na de voorbehandeling kun je 2 lagen silicaatverf aanbrengen. Silicaat verf is oplosmiddelvrij en onschadelijk voor milieu,omgeving,verwerkers. Silicaatverf is bovendien 99% waterdampdoorlatend. Uitermate geschikt voor oppervlakken die niet met een afsluitend verfsysteem mogen worden behandeld,zoals schoon metselwerk.

U kan hem schilderen met een Latex verf geschikt voor buiten. Min. 2 lagen zullen nodig zijn om volledig te dekken. Om echt waterdicht te maken kan u daarop nog een laag silicone aanbrengen. Succes verzekerd voor vele jaren.

als je hem wit wil hebben probeer dan aan wegenwit te komen dat laat geen vocht door en gaat er nooit meer vanaf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100