Kan je de toplaag van een aanrecht/werkblad vervangen?

Ons aanrecht in niet zo mooi meer. Daarbij zat het bij ons huis toen we het kochten en vind ik de kleur sowieso niet echt mooi. Maar is het mogelijk om alleen de toplaag te vervangen of een laag toe te voegen?
Het lijkt me dat er op een soort spaanplaat gewoon een laagje "kunststof" is aangelijmd. Die er afhalen zal wel niet echt mogelijk zijn. Maar wat zouden dan wel mijn opties zijn? ( behalve een nieuwe kopen ;))

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik heb dat als volgt op gelost , ga eerst na welke kleur je mooi vind op je nieuwe werkblad , bij mij was dat leisteen kleur , dan ga je zoeken naar gladde plavuizen maat 30x30 want je aan recht blad is 60 cm diep 2 x 30 = 60 Met een elektrische tegel zaag van de gamma ongeveer 40 € kan je alles precies en netjes zagen , deze tegels heb ik gelijmd met een lijm die tegen warmte kan van innotec muurvast , ik weet niet of er een opstaande rand op het werk blad zit , in dat geval deze rand eraf schaven want voor de plavuizen moet de aanrecht wel vlak zijn lijm aan de voorzijde van de aanrecht een ronde hoek mee zodat je de voorkant ook met op maat gezaagde plavuizen stroken af kan werken , als je hier interesse in heb wil ik later wel een paar foto's nemen Toegevoegd na 12 uur: in de voegen doe je special voegmiddel voor werkbladen , dat word harder en laat geen water door, op de bovenste foto zie je een deel van het keukenblad en op de 2e foto zie je het oude blad eronder suc6 Toegevoegd na 12 uur: in de voegen doe je special voegmiddel voor werkbladen , dat word harder en laat geen water door, op de bovenste foto zie je een deel van het keukenblad en op de 2e foto zie je het oude blad eronder suc6 Toegevoegd na 14 uur: ik heb de rand aan de voor zijde nog niet afgekit daar moet ik nog zwarte kit voor halen

Het is maar net wat je wilt gaan doen ermee.... Op het moment dat je hem in een egale kleur wilt hebben kun je hem met een epoxyverf (2 componenten) behandelen, dit hard extreem hard uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100