Ik wil een accuboor kopen, welk toerental heb ik nodig voor het gewone huis- tuin- en keukenwerk?

Het gewone werk, doorsnee dingen ophangen aan doorsnee muren, bijv. hangende bloempotten buiten. Onderstaande boor, zou dat wat zijn?

http://www.kijkshop.nl/product/35979/5152-5166-5168/huis-en-klussen/gereedschap/accuboormachines/ferm-accuboormachine-ebf-1800/#

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Prima accu(schroef)boortje voor huis tuin en keuken gebruik. Voor gaatjes in muren is ie iets minder geschikt, in een zachte muur zal het nog wel lukken, maar voor een gaatje in een baksteen heb je als snel een klopboor nodig, moeten er gaatjes in beton dan ga je al snel naar een boorhamer. Gelukkig hebben ze die ook voor redelijke prijzen. ps. zelf jaren met dit soort boren geklust, heb ondertussen professioneel speelgoed, daarvan gaan de accu's wel lang mee, maar dat kost dan ook wat, gelukkig kan ik ze zelf repareren als ze er mee kappen. Toegevoegd na 7 minuten: eigenlijk heb ik je vraag nog niet beantwoord, dus alsnog: Het toerental is niet zo belangrijk. (in het geval van de vraagsteller) Het "Max. draaimoment : 10 Nm" is belangrijker. Dat geeft aan hoe sterk ie een schroef aan kan draaien. 10Nm is niet zoveel, maar genoeg voor de meeste dingen, af en toe zal je een schroef met de hand een extra draai moeten geven voor dat laatste stukje.

Bronnen:
http://www.kijkshop.nl/producten/5152-5166...

Ik heb zelf een accuboor gekocht toen ik op me zelf ging wonen. Die van Bosch (en de andere A merken) zijn rete duur, en als de accu kapot gaat, kost een accu bijna meer dan een nieuwe machine. Ik heb een heel goedkoop kreng gekocht bij de Praxis van 21 euro. En hij doet alles! Ik heb hem nu 5 jaar en hij is nog steeds in orde.

Bronnen:
Eigen ervaring (Dat grapje met die...

Van variabel vier- tot dertienhonderd toeren per minuut kom je ver....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100