Hoe kan ik houten laden soepeler laten lopen? Hoe kan ik hout op hout lekker soepel over elkaar laten lopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een silicone spray is nog steeds het beste omdat het geen vette vlekken achterlaat. Het legt een zeer dunne film en daardoor gaan de onderlinge delen ook niet aan elkaar klitten zoals u wel eens zou kunnen hebben met bv kaars- of ander vet.

Klemmende laden kunt u weer soepel laten lopen door ze in te wrijven met paraffine-was. Grotere laden lopen gewoonlijk op kogelbanen. Na langer gebruik kunt u deze kogelbanen het beste nog eens invetten met bijvoorbeeld vaseline of inspuiten met siliconenspray. Ook inwrijven met kaarsvet wil vaak helpen.

Even met een kaars over de schuivende delen wrijven. Kaarsenvet maakt dat het hout wat vettig wordt en makkelijker kan glijden.

Stroeve laden beter schuifbaar maken is moeilijk, want hout blijft werken, vooral als het vers hout is. mijn advies: met zeer fijn schuurpapier zowel de lade als de glijders licht polijsten, niet te veel afschuren. daarna verder polijsten met talkpoeder. J.v.d.L

Een kwastje nemen en wat zonnebloemolie in een kommetje doen en met het kwastje de onderkant (schuifkant) van de lade insmeren of met een dot boenwas insmeren. Toegevoegd na 33 seconden: Het het zelfs wel eens met een kluitje Nivea gedaan. Werkt ook!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100