Hoe kan ik sterk zelfklevende plakband verwijderen van glas?

Bandbreedte 5cm,2 strippen +- 40 cm lengte
Op raam met dubbel beglazing.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt een soort afkrabber speciaal geschikt voor het schoonkrabben van de glazen kookplaat, keramisch of inductisch. Die kan je onder het plakband wriggelen. Werkt heel goed en krast niet. Daarna kan je de resten eraf halen met een stickeroplosser die het milieu niet beschadigd. In een natuurvoedingswinkel te koop, het heet Bioclean, ruikt naar sinasappels en werkt perfect. Succes :-)

Met de föhn, hierdoor verwarm je de lijm zodat het er makkelijker afgaat. Niet al te heet.

met alcohol..of nagelremover...of beetje thinner...of terpentine...

Neem een stanleymes (of een scheerblad van een groter scheermes, dus niet die dunne rot scheermesjes die je nu hebt), haal het mes er uit. Zet het mes onder een flauwe schuine hoek op het glas en schuif deze naar het plakband toe, zorg dat het mesje onder het plakband komt. Niet haastig doen (anders mis je stukken en is het moeilijker te verwijderen en de kans is groot dat je jouw zelf in de vingers snijd). Je kunt op deze manier prima sterk klevend plakband, stickers etc van glas halen, vaak gedaan en altijd gelukt.

In laten weken met wasbenzine, terpentine, (reukloze) verfverdunner, lampenolie o.i.d. De lijmlaag zal daardoor weker worden. Hierna kun je het liefst met een niet-metalen doch scherp voorwerp de plakresten verwijderen. Denk aan een houten roerlatje voor verf, een oude creditcard, een stukje plexiglas. Als het nog niet gaat kun je voorzichtig proberen om de lijmresten los te steken met een verfmesje (zie afbeelding). Probeer dan zo weinig mogelijk te drukken, het risico is groot dat je in het raam een kras trekt met een ongecontroleerde beweging, wanneer het mesje door de resten onder een lichte hoek komt te staan. De resterende plak kun je met een doek met een van de bovengenoemde oplosmiddelen eenvoudig verwijderen.

Er zijn in de handel diverse merken voor lijm remover. Ik heb in elk geval een zeer nuttige pagina in de bijlage gezet. Op gas maakt het niet zoveel uit welk product u gebruikt omdat u de oppervlakte niet kan beschadigen. Succes.

Bronnen:
http://www.vinden.be/vgg/lq/lijm%20verwijderen/

de lijmresten kun je verwijderen met babyolie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100