Hoe kan ik zonder tegelsnijder stoeptegels door midden breken?

Toegevoegd na 16 minuten:
Ze moeten precies door midden. en dus niet in meerdere stukken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als u een gladde breuk wenst dan kunt u beter een tegelzaagtafel huren. Mag de breuk geraffeld zijn dan kunt u een slagijzer voor tegels gebruiken. U krast de breuklijn in de tegel , legt het slagijzer op de kraslijn en slaat met een handmoker ( vuistje in de volksmond ) op het slagijzer. Succes.

Het zou ook met een slijptol kunnen. Toegevoegd na 14 minuten: met een slijptol gaat het zeker wel recht, je hebt wel de goede slijpschijf hebben, en het stoft ook best wel: tegel buiten slijpen dus! Toegevoegd na 18 minuten: edit: je moet wel een goede slijpschijf hebben.

Slijpen met een slijpschijf gaat wel maar geeft een hoop stof en het is niet simpel om recht te houden. Huur beter een tegelsnijder.

Je kan hiervoor het beste een grote slijptol gebruiken met een diamantschijf er op.

straat tegel knipper huren bij de betere bouwmarkt is niet zo duur hoor , met 2 man ff een bergje knippen , een tegel invoeren andere hadle van de tegelknipper bedienen al je bepaalde maat moet hebben even aftekenen op de tegel en goed onder het mes leggen handle in een ruk naar beneden en je hebt een halve of andere maat tegel Toegevoegd na 3 minuten: hadle = handle

Ik zou ermee naar een arduin/marmer handelaar of een zerkenmaker gaan en op maat laten zagen. Die mensen zijn ervoor uitgerust en zullen dit voor weinig geld doen.

diamant schijfje kopen bij de praxis ,kosten weinig en mooi resultaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100