Hoe kan ik de kieren in een houten trap het beste dichten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

neem sikaflex in een paar kleuren te verkrijgen,, dat is een kit/lijm. die gebruiken ze ook in de botenbouw in de vloeren. zeer goed..

ik zou het doen met iets dat flexibel is en blijft.. zoiets als acrylaatkit...

In doe het zelf zaken heb je zoiets als kneedbaar hout. Dat is er speciaal voor om kieren te dichten in hout. Heb er zelf geen ervaring mee, maar misschien heb je er wat aan.

Bronnen:
http://www.alabastine.nl/kneedbaar_hout.html

wil je de trap schilderen,neem dan kit die overschilderbaar is. je kunt ook houten latjes tegen de kieren spijkeren/lijmen. er zijn van die driehoekige latjes te koop,passen zo in de kiertjes. zelf vindt ik kit niks,meest krimpt het na bepaalde tijd.ik ging voor houten latjes...succes met de trap!

Gupa is het spul dat je gebruikt bij het wegwerken van kieren bij hout. Het is kneedbaar hout dat geschikt is voor het dichten van kleine gaten en scheuren. Het is krimpvrij en geschikt voor zowel binnen als buiten. Toegevoegd na 59 minuten: Je stopt dat spul (te verkrijgen op kleur), na even kneden in de kier. Strijkt het af met een vochtig plamuurmes en laat het uitharden. Licht schuurpapiertje eroverheen. Indien nodig, aflakken....

Om deze vraag goed te beantwoorden zou u wat meer info moeten geven. Wordt de trap hierna geschilderd? Of wordt er een vloerbedekking overheen gelegd? De naden vullen met een acrylkit of een dichtkit is een uitstekend middel om af te dichten. Daarna kan er geverfd worden. Als het een hardhouten trap is die blank gelakt moet gaan worden is Gupa het product wat u het beste kunt gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100