kan je zelf een piano verven?

wij hebben een witte piano die verkleurd is kan je die zelf matzwart verven

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij een witte, die zwart moet worden zou ik eerst een grondverf gebruiken. Indien je niet zo handig met verf ben is het beter een roller te gebruiken. Maar voor een mooier resultaat is spuiten een optie. Dit laatste kan je beter wel aan een professional overlaten

Dat wordt denkelijk toch een knoei boel,je zit al met het hout bij de toetsen dat krijg je nooit mooi,als ik jullie was zou ik eens informeren bij een piano handelaar, misschien heeft wel een zwarte staan die je kan ruilen.

Ja dat kan. Heeft de piano een dikke (glimmende) vernislaag? Dan zou ik hem licht opschuren, heel goed ontvetten en dan met een fijne lakroller bewerken. Als er een gewone verflaag overheen zit kan je die schuren tot het hout/laag glad is en dan rollen. Waarschijnlijk kan je de klep en een aantal onderdelen loshalen, maar dit ligt aan het bouwjaar van de piano. Dan kan je de losse onderdelen makkelijker verven en krijg je nette randen en naden. Weet je zeker dat je mat-zwart wilt? Glanzend is meer gangbaar. Ik heb zelf mijn (bruine) piano gedemonteerd en glanzend zwart geschilderd. Was flink wat werk. Drie lagen zijn toch wel nodig. Let bij het schilderen op neerdwarrelend stof, dat zie je nl snel terug in de verf als het is opgedroogd. succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100