Hoe kleef ik een foto netjes op een harde ondergrond, zonder bellen of blazen?

Graag had ik enkele foto's zelf op mdf of kunststof gekleefd om op te hangen. Wie kan mij zeggen welke harde ondergrond ik het beste gebruikt, waar ik die vind.
Welke lijm gebruik ik best en hoe hang ik m'n foto's dan omhoog (welk ophangsysteem is het handigst)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is zelfklevend kunsstof op de markt wat hiervoor gebruikt wordt. Als je in het telfoon boek even een foto/grafische vormgeving & fotograaf bedrijf zoekt, kan je daar waarschijnlijk de boel op laten plakken; Ggearandeerd succes. Sinds ik in Ensschede een zaak heb die dit doet, laat ik alles op 1mm kunsstof plakken. VEEL netter in een lijst oid.

t mooiste systeem is dubbelzijdig plakband dat kan je op maat knippen en j ziet het niet ophangen met een rails aan t plafond en met dikke visdraad bevestigen

Als je het perse zelf wilt doen, kan je het beste lijmspray gebruiken. Maar niet de goedkope maar de betere soorten. Omdat je anders kans hebt dat het na een jaar eraf valt. Gaan hiervoor eens informeren bij de betere kunstmaterialenhandel.

Koop een lamineerapparaatje, kosten tegenwoordig niet veel en werkt altijd mooi glad en conserveert als het ware je foto`s. Tussen de lamineer folie kan er oog geen stof of vlekje opkomen en is super stevig. De Hema heeft al heel goede en ikzelf lamineer veel wat ik bewaren wil of ophangen. Ik heb er zelfs place-mats mee gemaakt. Ook diploma`s of oorkondes/getuigschriften zijn zo beschermd. Echt, je hebt er veel plezier van! Toegevoegd na 2 minuten: Je kunt gewoon zo`n hoekje met haakje aan de achterkant plakken net als een schilderijtje om hem op te hangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100