Kun je zelf een aanrechtblad op maat maken?

Binnenkort wil ik een IKEA-keuken aanschaffen. Daarbij hoort natuurlijk een aanrechtblad, alleen zit daar een levertijd van 4-6 weken op (kwam ik te laat achter).
Een medewerker van de IKEA zei dat je ook een standaardmaat kon aanschaffen alleen moet je die dus zelf bewerken.
Is zon aanrechtblad makkelijk te verzagen op een zaagtafel?

Het gaat om deze: http://tinyurl.com/yfkncx5

Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zagen zal u best wel lukken. Maar het inbouwen van een spoelbak kan bij een werkblad die u zelf op maat moet maken alleen volgens de opbouw methode. Dit wil zeggen dat de rand van de spoelbak op het blad ligt. Als u een maatwerkblad besteld is het mogelijk om bij voorbeeld een spoelbak in te laten bouwen. Dan heb je een geen last van randen. Dit is dan wel multiplex i.p.v. spaanplaat.

Ja hoor. Als je een decoupeerzaag hebt: - Zet een geleide lat op de plaat, waar je de zaag langs kan laten lopen. Zet deze aan de kant van de plaat die je wilt gebruiken, zodat je nooit in het blad dat je wilt behouden kan zagen Plak schilderstape over het plad heen op de plek die je gaat zagen; Dit vermindert splinteren Zet een zaagej voor gelamineerd hout op de decoupeerzaag Zaag met de bovenkant van het blad naar onderen (Tenzij je zaagje anders aanbeveelt): Dit vermidnert het uitsplinteren vand e laminaat laag. Met een cirkelzaag kan ook; Heb ik alleen geen ervaringstips voor. Wordt in principe rechter & splinters minder. Zorg weer voor een scherp nieuw zaagblad

Het is goed te doen op de cirkelzaag, maar altijd met beleid en rustig aan! Natuurlijk is het geen professionele kwaliteit, maar goed daar kiest je ook geen Ikea keuken voor.

Een cirkelzaag met geleidingslineaal is een goede optie. Wat je wellicht ook kan doen is langs een doe-het-zelf zaak gaan en vragen of zij het blad voor je op maat kunnen zagen. Daar hebben ze vaak professionele zaagtafels en rekenen daar waarschijnlijk maar een paar euro voor.

Het kan prima, Maar je moet een goede scherpe en sneldraaiende cirkelzaag hebben. Een decoupeerzaag krijg je nooit een strakke lijn mee. Verder is de beste optie die van mijn bovenbuurman hier om bij de klusmarkt voor meestal 1 euro per zaagsnede het te laten doen.

Ja hoor dat kan. Het beste doe je dat met een cirkel zaag met een fijn-tandig blad en een geleide liniaal. Zorg wel dat je de zaag snede af plakt met schilders tape (je zaagt dus door het plakband heen) dit voor komt het zgn chippen (stukjes formica die er van af springen) Je verteld alleen niet of dat je het blad in moet korten of dat je een hoek met het blad wilt maken (hoek keuken) De oplossing van het laten zagen bij de hout handel is een goede. Ook de eventuele gootsteen, het mooiste is een gootsteen welke is in gefreesd hierbij ligt de gootsteen gelijk met het blad en is dus makkelijk met schoonmaken en het staat veel mooier. Mijn persoonlijke mening is: wacht die 4 tot 6 weken af, want je moet vervolgens jaren tegen het resultaat aankijken en als je iets zelf doet en er zit een klein foutje in zul je je er iedere keer aan storen als je er naar kijkt. Bij een 90 graden verbinding (45 graden zaag snede) is meten een heel nauwkeurig werkje maar het is voor de doe het zelver met enige ervaring wel te doen. Zorg wel dat je iedere zaag snede goed beschermt tegen vocht want zeker met dit soort werkbladen is vocht een vijand (het formica gaat bobbelen en zal uiteindelijk loslaten) en je blad wordt twee keer zo dik (dit is wel handig als je van op gedikte werkbladen houd)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100