Hoe kan je het beste een vloer voor een badkamer ophogen?

Een betonnen vloer die te dun is om in te frezen moet 10-15 cm omhoog om leidingen in weg te werken, waarna de tegels er overheen moeten. Wat is de beste manier om dit te doen op de eerste verdieping van een oud huis. Gewicht van de vloer moet rel. laag blijven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou om de 60 cm. houten balkjes bevestigen op de bestaande vloer. Daarboven op een lewisplaat en daarop een cementen vloer maken. In plaats van de balkjes kun je ook van bakstenen verhogingen metselen. Dan heb je geen gevaar van houtrot onder je natte vloer, maar dat is weer zwaarder.

Als gewicht een beperkende factor is haal de oude vloer er dan uit, dan kun je meteen de houten balken inspecteren. Daarna als je de leidingen hebt gelegd de nieuwe vloer leggen met een lewisplaat. Zo win je de dikte van de oude vloer terug en/of leg je de leidingen onder de nieuwe betonvloer ipv in het beton van de nwe vloer. Kun je ook vloerverwarming overwegen dat is zóó lekker in een badkamer. Toegevoegd na 5 dagen: Tja, lastig om er vanaf hier nu nog wat over te zeggen vooral omdat ik het niet kan zien. Misschien kun je een foto van de situatie sturen. Nu kan ik alleen nog tempexplaten (piepschuim) bedenken van ongeveer 40 tot 100mm. Daar kun je de leidingen in verwerken, dan met of zonder ‘n lewisplaat de tegelvloer (dikte 40 a 50mm ) erop storten. Kijk eens op deze site en informeer daar eens wat er allemaal mogelijk is met tempex. http://www.delaroyepsdesign.nl/pg-14916-7-33194/pagina/piepschuim.html 1 dag geleden

Om de vloer in badkamer op te hogen kan je ook denken aan Ytong gasbetonblokken. Vul hiermee de ruimten op tussen de leidingen. Gebruik dan ca. 10 cm dikte. Hieroverheen kan dan de afwerkvloer zand cement versterkt met vezels (5 tot 7 cm). Dit kan dan weer afgewerkt worden met een vloertegel. (Vloerverwarming d.m.v. een elktramatje is lekker maar moet wel ca. 3 uur aanstaan voordat je het een beetje voelt.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100