Kast pootjes afknapt. Goedkope manier gezocht voor nieuwe pootjes. Wie heeft tips?

Bij het per ongeluk verschuiven van deze kast (wat je met dit soort materiaal niet moet doen). Is de poot er onderweg geklapt.

Nu wil ik nieuwe pootjes er onder zetten (max 10 cm hoog). Maar wil er geen vermogen aan uitgeven.

Bij de Ikea heb ik rvs pootjes gevonden van 8 euro per 2. Ik zou er dan 6/8 nodig hebben. Maar is er geen goedkopere manier?

De pootjes onderweg laten is geen optie want dan willen de deurtjes niet meer open.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij een kringloop winkel kijken?

De kast op twee balkjes hout leggen is simpel, maar doeltreffend. Je kunt de balkjes natuurlijk in de gewenste kleur verven. Om eventueel verschuiven tegen te gaan kun je een hoekprofieltje aan de onderkant schoeven. Je kan ook echte pootjes maken door een balkje in vier gelijke stukken te zagen en deze met hoekprofieltjes aan de kast vast te zetten. Deze oplossingen zijn veel goedkoper dan kant en klare pootjes kopen en helemaal als je ergens een restje hout hebt liggen. Het kan eventueel ook met plankjes, dan ligt het eraan hoe zwaar de kast is (en wat erin zit natuurlijk) welke constructie het beste is. Succes! Toegevoegd na 4 minuten: Als je liever vier (of meer) pootjes hebt kun je i.p.v. een hoekprofiel om te bevestigen ook een metalen constructieplaat(je) gebruiken (gegalvaniseerd bij de bouwmarkt is goedkoop). Dan gebruik je er één die groter is dan het oppervlak van de kopse kant van de poot (het deel dat tegen de kast aan komt). De plaat schroef je op de poot en vervolgens schroef je de plaat weer op de kast vast. Deze manier van bevestigen kan overigens ook wanneer je een balkje gebruikt, alleen heb je dan sneller 'last' van een kiertje tussen balk en kast. Let op de lengte van je schroeven en gebruik eventueel lijm om wat extra stevigheid te verkrijgen.

Zo te zien zijn die poten toch van metaal? Je kan toch in de bodem gaten boren en evt in de poten,dan schroef je hem toch zo weer vast? (evt met een vleugel moer)

Stapeltje oude boeken ipv pootje, heel modieus.

Ik heb nieuwe poten besteld online bij www.meubelpoten.nl voor mijn bank. Simpel, snel en niet duur! Misschien is dit ook iets voor jou?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100