isolatie van een houten zoldergevel van binnen uit

ik wil de zolder als hobbyzolder gebruiken maar moet eerst de houten gevel isoleren van binnenuit

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan. Je plaatst eerst tengels en dan doe je tussen de tengels bijvoorbeeld glaswol. Daar tegenaan doe je een dampwerende folie en dan bijvoorbeeld afwerken met gipsplaat. Kijk maar eens op de sites van Gamma en Praxis daar staan diverse voorbeelden van hoe je het kan isoleren.

Wat een zeer milieuvriendelijke oplossing is: isofloc. Dit is verzuurd oud papier. Je kan dan je zolder gewoon eerst dichtzetten en daarna door een gat dit spul erin blazen. Scheelt een hoop werk. Bij steenwol: doe handschoenen aan. Valt het beste te snijden met een broodmes.

hoi gast84326, isoleren aan de warme zijde, kan grote problemen geven zorg er voor dat je aan de koude zijde, dus de binnenkant van de houten gevel, ventilatie mogelijk maakt. (gaatjes aan de onderzijde en bovenzijde naar buiten boren) vervolgens tengels en daaroverheen isolatiemateriaal. tussen de isolatie en buitenmuur is dus ruimte voor de zo nodige ventilatie. dan aan de binnenzijde, de warme zijde, een dampdichte afwerking, damp komt vanuit de warme zijde en gaat naar de koude zijde! als er ook maar een klein lekje in deze dampwerende foly zit, dan wordt de koude zijde nat, het damp condenseert.... met als gevolg dat de houten muur gaat rotten. aan de binnenzijde kan je de boel naar eigen inzicht en voorkeur afwerken. veel warmte toegewenst. groeten, Dré

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100