Wat is de beste schildertechniek (muren)?

Ik wil een muur witten en wil de beste techniek weten om dit te doen. De eigenaar van een schilder winkel gaf afbeelding 1 aan (roller goed in de verf dopen, dan verticaal rollen van boven naar beneden, dan diagonaal en vervolgens nog een keer horizontaal):

en op het internet kwam in onderstaand filmpje tegen:
http://www.moviq.nl/video-muur-schilderen

Is/zijn dit goede technieken of raden jullie mij iets anders aan?

Toegevoegd na 11 minuten:
Edit: Horizontaal moet natuurlijk verticaal zijn

Toegevoegd na 13 minuten:
Edit: Goed in de verf dopen, maar dan nog wel even over het rek uitrollen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het beste bovenaan beginnen en dan naar beneden werken. Als je namelijk beneden begint en dan boven verdergaat heb je de kans dat het van bovenuit gaat druppelen en als je naar beneden werkt kun je die druppels nog wegwerken. Ik zou niet gelijk diagonaal gaan maar echt gewoon recht. En daarbij moet je zorgen dat de verf niet te dik op de roller zit anders gaat het druppelen.

Verticaal, horizontaal. ook nog eens diagonaal is een beetje overdreven bij een normale redelijk gladde muur. (als er diep structuur op zit dan wel) Verwacht je het in één keer dekkend te krijgen? Zo ja: nauwkeurig werken Zo niet, dan vooral snel werken, want er moet toch nog een tweede of 3e laag op. Toegevoegd na 8 minuten: Filmpje is ook prima: lekker dik erop. Op behang zou ik het niet te dik opzetten, meestal gaat het wel goed, maar behang kan los gaan laten. Dat trekt dan ook meestal wel weer recht, maar vooral als er al een paar lagen behang op zitten..

Zolang je maar nat in nat blijf schilderen gaat het goed, dus niet halverwege de muur stoppen. Dus 1 muur in 1 keer afmaken. Gebruik goede materialen en zorg ervoor dat je alles klaar hebt staan voordat je begint.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100