Hoe maak ik de verbinding tussen douchewand en douchebak voorgoed waterdicht ?

Ik heb de siliconenkit al meerdere keren vervangen, oude verwijdert, nieuwe aangebracht.
Vorige week weer, maar nu, na een week, lekt het alweer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ipv kit kun je ook een afdichtstrip plakken. ze zijn bij de betere bouwmarkt te koop en een deel komt op de douchebak en het andere deel op de wand. wel alles goed stof- en vetvrij maken. toch vind ik het vreemd wat je beschrijft, een goed aangebrachte kit vangt ook kleine bewegingen van de douchebak op. komt die lekkage niet ergens anders vandaan? misschien achter de wandtegels langs?

Kijk even of je douchebak helemaal vast staat. Als hij speling heeft zal iedere kitrand het met de tijd begeven.

Het ligt er ook aan hoe dik de kier is, niet elke kit is geschikt voor dikkere kieren, anders eerst opvullen met een rubberen strip en dan afkitten, plak ruim af en wees niet te zuinig met de kit. En vooral weet zeker dat je geen acrylkit gebruikt want dat lost op door water.

De kans is groot dat het dan niet de verbinding is die je repareert. Als jij de douchewand echt goed in de kit hebt gezet, komt er na een week geen water door. - Zorg dat ALLE oude kit verwijderd is - Goed ontvetten & ontkalken - Bij voorkeur eerst een rups siliconenkit zetten, en daar de wand in zetten, in plaats van er tegenaan kitten (Howel dat laatste ook kan) Om te kijken waar je vocht vandaan komt, kan je met bv wc papier kijken of er andere plekken zijn waar het water vandaan kan komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100