Is dit betonrot?

We hebben een sifon (links in beeld) verwijderd. Deze behoorde tot een binnenterras, dat we nu definitief hebben afgesloten met een raam. De woning werd zo afgewerkt in de jaren '50. Met de stofzuiger kon ik het cement of beton langs de oude afloop wegzuigen. Nu is het volledig zichtbaar. Maar ik vermoed dat we verder uit moeten breken, nietwaar? De balk (rechts in beeld) is precies wel in goede staat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee dit is geen echte beton rot. het roest heeft ietsje beton weggedrukt maar niet iets ernstigs. weg hakken tot je schoon staal tegen komt (zit er waarschijnlijk niet eens) maakt meer kapot dan je lief is en daarna is het niet meer mogelijk om het nog echt draagkrachtig te krijgen. beton wappening gaat (bijna) altijd de beton in zonder grondverf (tot op de dag van vandaag) dus een laagje roest zit er altijd op. gewoon even wit maken met grond verf, en weg stucen. zonder grond verf kan ook geen kwaad het kan alleen zijn dat er een klein roestplekje in je stucwerk komt 3 dagen na het stucen (door het water in de knauff) maar het roest daarna niet verder. Groeten van een gediplomeerd aannemer (waar vind je ze nog)

Betonrot is specifiek vor het roesten van de bewapening in het beton. Dat is hier niet helemaal het geval. Als de bewapening gaat roesten wordt de draagkracht van het beton slechter. Hier gaat het om een beetje roestende sifon. Lijkt me dat je zoveel mogelijk weg haalt en herstelt. Dat moet voldoende zijn.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Betonrot

Je moet het beton zover mogelijk weghakken totdat je "schoon" betonijzer tegenkomt. Dan moet je het behandelen (ontroesten, en primeren). Hierna kun je het gaan afwerken. In de link staat wat specifiekere informatie.

Rond uw sifon is het duidelijk het materiaal weg waarmee die is bevestigd. Ietsjes dieper wegkappen en de sifon vernieuwen is de beste oplossing en daarna terug dichtstrijken met een cementspecie waar compaktuna is aan toegevoegd. Die balk is zeker betonrot, bovenstaande oplossing van "tsja" is perfect.

Bronnen:
Ervaring.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100