Plakspiegel van de wand verwijderen?

Op mijn toilet hangt een plakspiegel aan de muur. (Niet op tegels, maar direct op de wand)
Een simpel rond model zonder lijst oid.
Hoe verwijder ik deze zonder de muur te beschadigen?

Toegevoegd na 4 minuten:
Of de spiegel het overleeft is niet zo van belaang, ik wil hem juist van de muur af omdat ik een andere spiegel op wil hangen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

trek met een nylon draad erachter langs, de lijmresten kun je verwijderen met lampenolie of babyolie, wel zorgen dat iemand de spiegel opvangt.

Met behulp van een spaan van een lepelrek kunt u de spiegel verwijderen. Voorzichtig op diverse plaatsen waar de lijm of plakstukken zitten de spaan er door steken. (U weet wel zo,n spaan waarmee men pannenkoeken of omeletten omdraait in de koekenpan) Eerst op zoveel mogelijk plaatsen achter de spiegel steken en niet direct aan de spiegel trekken. Vernemen wij nog of en hoe het u gelukt is?

Een stevige nylon draad of ijzergaren kan inderdaad de oplossing zijn. Lukt het daar niet mee dan zijn er draadzagen in de handel. Online kan je die bv hier kopen: http://www.noodzaken.nl/coghlans-commando-draadzaag-p-649.html Bij de betere bouwmarkt ook vast wel verkrijgbaar en anders bij een (sport)zaak die survival artikelen verkoopt.

Mijn plakspiegel heb ik verwijderd, weliswaar van de deur, met een warme fohn. Langs de randen van de spiegel de warme lucht van de fohn achter de spiegel blazen. De lijm wordt zacht en na een tijdje kan je de spiegel er voorzichtig van af halen. De lijmresten zijn dan eenvoudig te verwijderen met wasbenzine.

Neem een aantal wiggen en steek die achter de spiegel, hoe meer hoe beter. Wacht een tijdje en steek ze er dan steeds iets verder achter. Dit zou je kunnen combineren met de andere antwoorden. Wel oppassen: Als je teveel kracht zet kan de spiegel breken. (zet een veiligheidsbril op) Op een gegeven moment zal de spiegel eraf vallen. Dat kan ook gebeuren als je het niet verwacht, dus als er anderen (vooral kinderen) daar naar de w.c. gaan dan zou ik dit niet doen. Toegevoegd na 4 uur: Als wig kan je knijpers uit elkaar halen (en na gebruik weer in elkaar zetten)

Zelf neem ik altijd een stuk synthetisch naaigaren en daarmee 'zaag' ik de spiegel van de muur. zorg dat je ruim voldoende garen neemt en trek het strak, begin bij een hoekje en beweeg met een zagende beweging omlaag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100