Hoe monteer je een ladegeleider?

Het is een kogel ladegeleider, welke je dus niet uit elkaar kunt halen in 2 delen. Zie afbeelding.

Als ik deze bijvoorbeeld eerst in de kast monteer, dan is er geen manier om hem aan de lade te bevestigen. Tenminste niet zoals ik het zie.

De enige wijze is volgens mij om een verzonken M4 te nemen, die alvast in de geleider zetten voordat ik in de kast vastschroef en daarna de lade ertegen aan met alvast gaten geboord volgens die M4 schroeven. Maar dan nog kan ik maar 1 kant doen en krijg ik de andere kant er niet in.

Wie heeft handige tips voor mij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Die monteer je door - de kast van de muur te halen - beide kanten tegelijk IN de kast te monteren - de lade-geleiders uit te trekken - lade met lijmtangen aan geleiders vast zetten om handen vrij te hebben voor het schroeven - de lade in de uitgetrokken geleiders vast te schroeven aan de lade vanaf de voorkant van de kast Dus telkens 2 kanten tegelijk doen. Toegevoegd na 6 minuten: "Kast van de muur" hoeft niet eens. Wel zorgen dat geleiders zo ver mogelijk vooraan in de kast komen te zitten, en zorgen dat ze iets achterover gekanteld en op gelijke hoogte zitten. - "Iets achterover" om te zorgen dat de lade automatisch dicht schuift ipv automatisch open. - En "op gelijke hoogte" kun je voor elkaar krijgen met een constructie als van de beroemde communicerende vaten: een slang met water vullen, in een U-vorm houden bij de plaats waar de rails gemonteerd worden, en aftekenen precies daar waar aan beide kanten het wateroppervlak is. Daarvandaan zet je dan de hoogte uit die je hebben wilt. (Het wateroppervlak is je ijkpunt voor gelijke hoogte.)

Ik zie het probleem niet. Op de foto zie je aan de bovenkant het gedeelte dat aan de lade wordt bevestigd. Het onderste gedeelte wordt dus aan de kast bevestigd. In het gedeelte dat aan de lade wordt bevestigd zitten vijf gaten. De voorste vier zijn om de rail aan de lade te bevestigen. Het achterste, grotere, gat kun je met je schroevendraaier doorheen om de voorste schroef van de rails aan de kast te kunnen vastschroeven. De geleiders worden eerst in de kast gemonteerd. De voorste schroef maak je vast door het grotere gat van de ladegeleider. Wanneer de rails in de kast zitten trek je ze helemaal uit, waarna je de lade kunt vastschroeven met vier schroeven in de vier voorste gaten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100