waarom is stucwerk zo duur?

ik wil een kamer laten stucen, de muren mooi glad, maar dit kost wel per meter, en dan zo n 12,50€ per vierkante meter!
Waarom kost dit zo veel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat dit klusje niet door iedereen gedaan kan worden het komt nogal precies en het is rot werk om te doen. Behalve voor diegene die er zijn vak van gemaakt heeft.

Dir is eigenlijk niet zo duur als je kijkt wat je allemaal moet betalen

Omdat het een ambachtelijk beroep is en daar betaal je voor.

De stucadoor moet wel zijn tijd besteden aan het glad maken van de muur. Hij wil hier ook geld aan verdienen. Hij moet daar belasting over betalen en zijn materiaal en btw.

wat is duur? Een goede advocaat kost meer. En kan je het zelf goedkoper, nee, want zelf doen is meestal geen optie. En mocht je het proberen ben je er 10 keer zo lang mee bezig en wordt het nooit zo mooi als een stucadoor het doet.

Het is een hoop geld als je ....denkt het zelf te kunnen doen. Echter moet je nog steeds het stuc gips kopen, en daaroverheen fijnstuc welke best prijzig is. Het verschil met een knoeier en een vakman is wel iets waar je wellicht 10 jaar tegenaan zit te kijken. Bovendien kan het zijn dat een knoeier je muur krom stuct waardoor je bijvoorbeeld kieren in je behang niet mooi weg kan werken. Prijs van stuckwerk is trouwens meestal wel incl materiaal (gips), dat is anders dan bijvoorbeeld parket leggen.

Het uurloon is al gauw een euro of 60 Dan zijn er de autokosten. Bezoek om af te spreken. Offerte maken. De tijd om naar de klus toe te rijden. En weer terug. Gereedschap aanschaffen. Materiaal in kopen. Na afloop al het gereedschap weer schoon maken Vloer schoon maken. B.T.W. afdragen Belasting betalen. Verzekering betalen.

ik weet niet wat je duur vind, maar €12,50 is erg goedkoop en vooral als dit incl materiaal is, dus als je dit al te duur vind moet je het maar niet laten doen en is het exclusief materiaal dan kom je nog denk ik op een 15 tot 16 euro per vierkante meter en dan is het nog goedkoop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100