Hoi Hoe kan je een gat in een glazen vaas krijgen ter grote van 8mm? Kan je dat zelf? Of waar kan je dat anders laten doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Is het glas heel erg dun, laat het dan doen. Is het een gewoon glas neem dan een kleine boor, zeg 3 mm en ga heel voorzichtig boren. Dus laat de boor zijn werk doen en niet drukken. Koel met petroleum. Kan je dat niet krijgen dan veel, heel veel, water gebruiken met koelen. Hierna heel voorzichtig een grotere boordiameter gebruiken totdat je op 8 mm zit. Succes. (geen kracht op de boor uitoefenen.)

Je zal een glassnijder nodig hebben, maar om die hier nou voor te kopen.. Glas breekt heel erg snel, dus ik weet niet of een van de bovenstaande antwoorden zal helpen. Misschien kun je van ieman een glassnijder lenen? En als het geen mooi rondje hoeft te worden, kun je het ook erin smelten. Btw, waar is het voor?

Er bestaan speciale glasboren. Op een laag toerental en geen kracht uit oefenen. Hoet liefst onder een kolomboor, dan kan er weinig misgaan. Conrad heeft een leuk setje: http://www1.conrad.nl/scripts/wgate/zcop_nl3/~flN0YXRlPTg1NDM3NDk0NQ==?~template=PCAT_AREA_S_BROWSE&glb_user_js=Y&shop=NL2&zhmmh_lfo=&zhmmh_area_kz=&product_show_id=460162&gvlon=&p_init_ipc=X&p_page_to_display=fromoutside&~cookies=1gclid%3dCK_GsOiY4aoCFYeEDgodGWzw7w&gclid=&scrwidth=1680 Suc6

met een diamant boortje, hoog toerental en koelen met water. Een houten mal met een gaatje van 8 m/m er op plakken als geleiding,. Ik zou hier niet zelf aan beginnen. Een glasleverancier moet deze spullen hebben.

Zoals hierboven staat: diamantboortje, maar natuurlijk wel zelf doen. http://www.rubi-shop.nl/home.php?cat=370 Gemaakt voor zeer harde tegels, maar dat gaat met glas vast ook prima lukken. Niet duur en werkt prima. (heb ervaring met dit setje) Testen op iets goedkoops is zeker een goed idee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100