Hoe spuit je een fiets over?

Ik wil mijn nieuwe bmx zwart met wit spuiten/verven... Alleen ik weet niet precies hoe ik dat moet aanpakken...

Met welke verf en moet ik schuren of de fiets uit elkaar halen?

Kortom zoek ik wat uitleg zodat ie heel erg mooi word :D

Alvast dankje :D

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb een paar weken geleden een fiets overgespoten. Ik heb de fiets geschuurd, niet kaal maar wel alles goed raken, daarna afgesopt met water en ammoniak en goed laten drogen. De fiets helemaal afgeplakt (ik heb hem dus niet uit elkaar gehaald) en daarna overgespoten met lak van de gamma. Na het drogen heb ik er blanke lak van de gamma op gespoten.

Ik zou het frame zo kaal als mogelijk maken, dan schuren, eventueel plamuren en met autolak spuiten. Spuit wel in meerdere dunne lagen, die drogen sneller en geven minder kans op "zakkers". Als je het frame helemaal kaal schuurt, dus tot op het blanke metaal, dan moet je eerst een goede grondlaag aanbrengen.

als je klaar bent met schuren. hoef je er niks af te halen. alleen een plastic zak over de zadel ( wat je niet bespoten wilt hebben) dan kan je lekker verven/spuiten zonder de zadel te raken. en dan hoef je ook niks uit elkaar te halen

Eerst schuren. Dat de andere kleur eraf is. En als dat er niet opzit dan gewoon schuren. Daarna kan je naar n winkelgaan waar ze van alles hebben. Of naar de action als die bij je in de buurt is. Daar n zwarte/witte verfspuitbus halen en dan er opspuiten

Als het de eerste keer is zou ik eerst een keertje oefenen op een oude fiets. Of anders op iets anders van metaal. Oefenen kan je prima met een goedkope of oude spuitbus doen, dus dat kost bijna niks. Dan weet je of het gaat lukken met je nieuwe fiets, want het zou zonde zijn van je werk en verf als je het een paar keer opnieuw moet gaan doen. Als je twee kleuren wilt gaan gebruiken: Eerst alles wit, dan afplakken wat er wit moet blijven en dan met zwart de rest doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100