Als je gastoestel is aangesloten op het normale gasnet dan zal de druk niet te hoog zijn.
Een goedgekeurd gastoestel zal, als de knop op maximaal staat, met een normale hoge vlam branden.
Als de druk echt te hoog is dan stroomt het gas zo snel uit de branders dat de vlam als het ware weggeblazen wordt.
Met de knoppen van het toestel kun je de vlam ook op een lage stand laten branden, dan zal je eten minder snel aanbranden.
Als je een pannetje met voedsel op laag vuur laat staan dan zal altijd de inhoud eerst geheel uitdrogen en daarna langzaam aanbranden.
Op hoog vuur kan dat binnen een uurtje, op laag vuur zal het een paar uur duren, maar aanbranden zal door de hoge temperatuur van het gas altijd plaats vinden.
Als jouw pannetje klein is met dunne bodem dan zal het eten sneller aanbranden dan in een grote pan met dikkere bodem.
Ook een vlamverdeler kan helpen om bij pannen met een dunne bodem aanbranden te verminderen.