Hoe chromen tafel poten beschermen tegen roest.

Het gaat om twee soorten:
- het chroom is al behoorlijk verroest
- nieuwe chroompoten die nog niet 'buiten' zijn geweest.

Een tafel staat al een jaar jaar in de tuin. De chromen tafelpoten zijn flink verroest. Heb het (houten) tafelblad opnieuw gebeitst maar twijfel of ik de oude poten ga terugzetten of de nieuwe, (die gaan roesten). Hoe kan het chroom beschermd worden tegen roest.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mooiste manier: Gewoon nieuwe poten kopen.Vervolgens ontvetten met thinner en niet meer aanraken met de vingers en meteen spuiten met Hammerite blanke metaallak. Goedkopere manier: De oude poten schoonschuren daarna ontvetten met thinner en ook niet meer aanraken en in 2 lagen Hammerite (hamerslag) zilververf zetten.Op beide manieren zijn ze goed beschermd tegen weer en wind. Toegevoegd na 3 minuten: Ik zou voor de goedkopere manier kiezen daar niemand echt naar die tafelpoten kijkt,en het scheelt jou weer geld om 4 nieuwe poten te kopen.

Je kunt het chroom beschermen tegen roest met zuurvrije vaseline, te koop bij de fietsenzaak of de drogist. Eerst met staalwol alle roest verwijderen en daarna insmeren. Omdat het om tafelpoten gaat, wordt niemand er vies van. Het is hetzelfde procedeé dat we vroeger volgden bij fietsvelgen die toen ook konden roesten. Simpel en efficiënt.

Kan het zijn dat de roest van binnenuit komt? Kijk dan eens of de poten van boven behoorlijk afgesloten zijn. En verder bestond er vroeger iets als in een spuitbus. Misschien bestaat dat nog. Het komt over als een soort lak. Ik spoot dat vroeger op gegalvaniseerd hang en sluitwerk in de tuin en andere dingen die konden roesten omdat de buitenlaag beschadigde. Misschien helpt dit ook bij chroom? Natuurlijk wel eerst goed ontvetten en regelmatig herhalen, maar dat zal wel op de bus staan. Ik denk dat vaseline toch wel vetvlekken op kleding geeft en je komt toch wel eens met je broek of rok tegen een tafelpoot aan?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100