Wat is glycerine en waar kan je het kopen?

Het is om bellenblaas mee te maken

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Glycerine is een soort alcohol: http://nl.wikipedia.org/wiki/Glycerine Je kunt het zo te zien gewoon bij de drogist kopen: http://members.lycos.nl/rherold/chemicalien/glycerine.jpg Toegevoegd na 38 seconden: (de tweede link is een afbeelding, op het etiket staat ETOS, dus gewoon de drogist :) )

Glycerine is eigenlijk Glycerol. Het is een vloeistof met een hoge viscositeit. De stof is kleurloos, reukloos en smaakt zoet. De stof is niet giftig en oplosbaar in water. De stof komt van nature in het menselijk lichaam voor en wordt gebruikt bij de synthese van triacylglycerolen en fosfolipiden. Bij afbraak van deze stoffen komt glycerol vrij. Vrij glycerol wordt ook gebruikt in de gluconeogenese. Je kunt het bij de drogist krijgen als het goed is. Hier vond ik nog een paar leuke tips! http://www.knutselidee.nl/nieuws/bellen31.htm en het schijnt dat je het zelfs met behangplaksel kunt maken; http://www.erdkamp.nl/Bellenblaas.htm http://www.tempramentje.nl/bellenblazen-met-glycerine/

Het flesje lijkt op dat van 70% alcohol. Is niet heel duur. Sommigen gebruiken het als basis voor make-up, in bellenblaas werkt het prima!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100