Welke soort lamp is het felst?

Voor een experiment op school hebben we heel erg felle lampen nodig, weet iemand welke soort lamp het felst is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een bouwlamp.

Een booglamp is het felst. Deze is vergelijkbaar met het licht bij elektrisch lassen. Kijk dan ook nooit rechtstreeks naar een dergelijk lamp, dat geeft oogletsel (lasogen). Is dus een vlamboog tussen een paar koolstof staven (al dan niet met een reflecterende spiegel erachter) Als je erg geconcentreerd licht nodig hebt op een zeer klein oppervlak kan je ook met lasers aan de gang.

Laserlamp !

Je hebt halogeenlampen van 500 Watt. Meestal zitten die in staande vloerlampen die je op het plafon kunt richten. Die zijn erg geschikt voor experimenten. Hieronder zet ik een link naar een dergelijke lamp op Marktplaats (€ 12,50). Toegevoegd na 45 seconden: Ze hebben meestal een dimmer. Dat kan ook handig zijn.

Bronnen:
http://link.marktplaats.nl/435366805

Het hangt er natuurlijk vanaf hoe je " fel " definieert. Bedoel je fel voor je ogen of welke lamp geeft het meeste licht? In het laatste geval heb je natuurlijk het verschil tussen een lichtbundel (denk aan een laserstraal, die heel fel is voor je ogen) en een lamp met een grote spreiding van licht, waarmee je een groot oppervlakte kunt verlichten (denk aan stadionlampen). Over het algemeen: hoe hoger het vermogen (watt) hoe feller het licht. Maar de manier waarop het licht wordt verspreid is belangrijk voor hoe je het toepast hoe je het beleeft.

mc light is erg fel politie heeft deze ook gwn te kopen op camping winkels of scoutshop

Bronnen:
mn eige

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100